pondělí 8. srpna 2016

Kiera Cass: Elita


Autor: Kiera Cass

Nakladatelství: CooBoo


Žánr: Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež

Počet stran: 
280

Rok vydání:


Anotace (zdroj)
Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey.
America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dech beroucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí.
Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.



Pokud tě zajímá recenze na první díl této knižní série klikni 

Na pokračování o Americe, Maxinovi, Aspenovi a dalších jsem se moc těšila. Dokonce jsem zapomněla i na obavy, že by tento díl mohl být horší (jak to tak už u druhých dílů bývá)  a pustila se do čtení ... možná jsem neměla tak chvátat.




Příběh začíná stejně jako skončila první kniha a to v paláci. Stále jsme jedním z přihlížejících Selekce i když dívek ubylo a na ty zbylé se chystají úkoly a Americe se ani jeden nebude líbit. Dovídáme se také více o tom jak se chovají členi vyšších kast a lépe si tak dovedeme představit okolí hradu.

Celý děj se prakticky točí kolem Ameriky a toho jestli chce Aspena nebo prince Maxona. V první knize jsme byli zvyklí na Ameriku která je rozhodná a ví co chce i když je zraněná láskou. V tomto díle se v jedné kapitole ubíráme myšlenkami na Aspena a hned co zavřeme dveře myslíme na Maxona a stále dokola a dokola.


Nemějte mi to za zlé, ale kniha má necelých 300 stran a když ji prožíváte jen ve zmatené hlavě je to nuda, která se občas zpestří vpádem rebelů. 
Ale abych knihu jen nehanila musím jí uznat i to, že se četla stejně dobře jako první díl i přes tu dějovou ne-originalitu. Stránky ubíhají a vy se ani nenadějete a jste na konci. Autorka má neuvěřitelnou slovní zásobu když z nic dokázala vytvořit kniha s tolika stránkami.

Když jsem nad tím tak přemýšlela, možná by bylo lepší spojit první a druhý díl dohromady s tím že by se Američiny city trochu umírnili. Bohužel kniha mi nic nového nenabídla a jsem z ní hodně zklamaná. Po Selekci která měla skvělý nápad by jsme čekali dokonalý nebo alespoň pěkný závěr či pokračování, který ovšem nenastal a my si přijdeme tak trochu ochuzeni. 

V dalších článcích se můžeš těšit na pokračování této knižní série :)  

Žádné komentáře:

Okomentovat